Ballon energie

Je zal nu wel denken wat bedoelt die nou met ballon energie. Dat zal ik je vertellen.
Misschien heb je het vast wel eens ervaren of uitgeprobeerd, een ballon tegen je haar gekregen en ineens is je haar statisch.
Je haar maakt contact met de ballon en staat daar recht naar toe. Best wel een leuk gezicht en zeker als je dat voor het eerst ziet. Het is dus eigenlijk een beetje elektriciteit die je opwekt.
Ze noemen dat ook wel electronen en die springen op dat moment over van je haar naar de ballon.Electronen zijn eigenlijk deeltjes met een elektrische lading. Best wel moeilijk eigenlijk, maar het werkt dus wel.

De ballon is dus eigenlijk statisch geladen met deze elektronen deeltjes. Er gaan verhalen dat je de ballon tegen een spaarlamp zou kunnen houden en dat de lamp dan zou gaan branden. Ik heb het nog niet uitgetest, maar wie weet lukt dat bij jou wel.
Je kan nog veel meer uittesten met statisch geladen ballonnen. Want als je de ballon door je haar wrijft en je houd hem daarna bij stukjes papier, dan moet je maar eens kijken wat er gebeurt.
Of  je houd de statisch geladen ballon bij een waterstraal. Moet je maar eens kijken wat daar mee gebeurt. Zo kun je dus best wel erg leuke dingen doen met een ballon die je tegen je haar wrijft.

Hartjesbloem van 11" en 5" ballonnen voor Valentijnsdag

Hartjesbloem van 11″ en 5″ ballonnen voor Valentijnsdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *