Ballonarium

Het ballonarium is een beleveniswereld van ballonnen

Met het ballonarium word voor zieke mensen een hele grote zaal omgetoverd in een ballonnen wereld met thema. Ongeveer 20 ballonartiesten ( waaronder ikzelf ) sluiten zich belangeloos op in deze ruimte voor twee dagen en gaan tekeer met duizenden ballonnen. Een beleveniswereld waar deze zieke mensen lang van kunnen genieten en dat doen we elk jaar met plezier. Alles is tastbaar en word ondersteund door muziek en belichting. Even weg uit de sfeer van ziek zijn en genieten van een wereld waar je letterlijk in ondergedompeld word. Ga mee in deze fantasiewereld van het ballonarium en beleef het zelf een klein beetje mee !!!

Pirateneiland ballonarium 2014

De uitdaging dit keer bij het ballonarium 2014 was " Piraterij ". En Simon Jong ( de organisator ) kan als geen ander de thema's verzinnen. Twee dagen lang werken met duizenden ballonnen, dat is een belevenis waar je alleen maar van kunt dromen ! Of toch niet ? Het ballonarium is een beleveniswereld van ballonnen die gemaakt word door enthousiaste leden van de United twisters. Dit om mensen met een beperking, ziekte of gewoon school kinderen een fantasie wereld van ballonnen te laten ontdekken, en dat is erg gelukt.

Onbewoond eiland van Rolando

Hier een overzicht video van het onbewoonde eiland wat Rolando gemaakt heeft in die twee dagen dat ze in Heerhugowaard waren. Met 21 bekwame ballonartiest in twee dagen duizenden ballonnen verwerken en er ook nog iets wonderbaarlijks van maken, dat kan alleen de UT. Alles word belangeloos gedaan door de leden en het effect als de mensen langs komen is voor ons voldoende. En de sfeer en vriendschap onderling laat wonderen gebeuren. Het ballonarium is dan ook een terugkomend iets wat we jaren blijven doen.

Ballonarium 2012

Het Ballonarium 2012 in Heerhugowaard was weer het decor van de United Twisters club om een zomerwereld van ballonnen te bouwen voor mensen met een beperking. En dat er veel en mooie ballon creaties werden gemaakt, dat kun je natuurlijk wel raden. Het is een beleveningswereld die een aantal dagen voor zieke mensen in hun sporthal blijft staan en hangen. Duizenden ballonnen worden hiervoor gebruikt en iedereen doet belangeloos mee. Dat is het mooie van de ballonartiesten die er zelf veel plezier aan beleven om een ballonnen steentje bij te dragen aan deze woonwereld. Het leuke is dat iedereen het reuze naar zijn zin heeft en het eigenlijk niet leuk vind als het klaar is.

Draaiend waterrad

Ook in het ballonarium worden kunstwerken gemaakt van ballonnen. Er word van alles uit de kast getrokken om het levendig te maken voor de mensen met een beperking. Hier is goed te zien hoe het waterrad van modelleer ballonnen werkend word gemaakt en het gelijk een levendig beeld geeft wat er mogelijk is met latex. Het zijn niet alleen ballonartiesten, maar ook nog eens kunstenaars om een wereld te bouwen waar je even in een fantasie wereld kunt wegduiken.

Onderwaterwereld 2011

Water en ballonnen gaan niket altijd samen, maar dit keer wel. De thuishaven voor het ballonarium was weer in Heerhugowaard en daar werd door de UT ( united twisters ) ballonnenclub weer een aantal ballonkunstwerken neergezet om een onderwater wereld te schapen voor bedlegerige mensen en mensen met een beperking. Dat het een succes zou worden, dat laat deze video al goed zien als iedereen druk bezig is met bouwen van zijn thema's.

Circus 2009

De eerste keer dat ballonartiest Rolando mee deed met het ballonarium was in 2009. Hij was toen net een jaar als kinderartiest begonnen en vond het geweldig om dit fenomeen een keer mee te maken. Met zijn allen werden er gigantische ballonwerken gemaakt wat te maken moest hebben met circus en alles wat daarom heen zou zitten. Dus dat werd een hele klus, maar het effect en resultaat mag er dan ook wel wezen. Met levensgrote circus artiesten die hun kunsten vertonen werd het voor de zieke mensen een heerlijke belevenis en konden ze even alles om zich heen vergeten.

Reacties zijn gesloten.