Milleniumjam

Wonderlijke ballonwereld

Bij de milleniumjam in 2009 en 2010 in Belgie ( plaats Mol ) was ballonartiest Rolando aanwezig.
Daar heeft hij meegedaan met wedstrijden zoals de Iron latex man, ballonnen workshops gegeven door wereldkampioenen, competities zoals de Fairytales costumes en vrije expressie.
Maar ook om heerlijk met balloncollega’s het niveau van ballonvouwen nog meer te verbeteren in ballonnen jams.

Het is een wereld die alleen maar uit ballonnen bestaat, zalen vol met dozen ballonnen, ongeveer 500.000 stuks.
Balloncreaties die je overal door het hele dorp en zalen vind, sculpturen die je fantasie te boven gaat en ballonartiesten die uit de gehele wereld hier samen komen.
Dat daar verbazingwekkende dingen gebeurde kunt u raden.

Laat u dan ook verbazen wat daar neergezet is door deze ballonartiesten.

Trots als een paauw bij de milleniumjam 2010

Dat was Rolando op deze dagen in de Milleniumjam. Voor het eerst meedoen tussen alle grote ballonartiesten die er op de wereld rond lopen. Samen met duizenden ballonnen aan de slag in de jamzalen en kunstwerken maken van latex en lucht. Een vakantiedorp wat uitsluitend bevolkt word door verslaafde ballonartiesten. Je moet erbij zijn geweest wil de sfeer en het enthousiasme proeven wat daar allemaal was. Maar Rolando laat u een klein beetje meemaken in deze video over de wedstrijden, gezelligheid, saamhorigheid en het hoge nivo wat daar werd gemaakt van ballonnen. Een milleniumjam moet je gewoon meemaken om de sfeer te proeven.

De wedstrijd MultiBalloons

Om aan een wedstrijd mee te durven doen is best wel eng, zeker als je weet dat jij pas een beginnende ballonartiest bent. Maar Rolando is toch de uitdaging aangegaan in de MultiBalloons challenge waar je de vrije hand kreeg in het maken van een balloncreatie. Hier zie je een gedeelte van zijn werkstuk wat hij in 5 dagen had gemaakt. Het stelde een landschap voor uit Nederland met een weiland met sloot, waar je zowel onder als boven de leefwereld meemaakt. Dus een 3D uitvoering met ballonnen. Het werd zeer op prijs gesteld, aangezien het nog nooit eerder was gemaakt op die manier. Dus voor Rolando was het een geslaagd evenement en kon hij zeer trots zijn op wat die daar gemaakt had.

Reacties zijn gesloten.